Discord

Från NOSIG Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Huvudsida | Discord

Discord

För kommunikation under flygningar och smärre support ärenden så används “NOSIG Discord Server”. Den är fri att nyttja under förutsättning att man håller en respektabel ton mot varandra.

För att kunna prata med oss så behöver du Discord-klienten från https://discordapp.com/download.

Vi ber er kontakta oss i staben för att få tillgång till “NOSIG Discord Server”. Väl inne på vår server lägg er i “hjälp mig”- kanalen eller PMa någon av våra admins så löser vi behörigheterna snabbt

Vi använder oftast voiceaktiverad sändning, dvs när du pratar så sänder du i den kanal du sitter i. Om du vill Muta din egen mikrofon så klickar du på mikrofonsymbolen nere till vänster Vanligt misstag är att man pratar med micken mutad, du ser det på att det är en röd färgsymbol och ett streck över ikonen för mikrofonen. Vilken mikrofon du har hittar du under kugghjulet nere till vänster, välj "voice&Video" eller "ljud&bild" på svenska Tänk på att mikrofonen ska på de flesta headset sitta nära munnen Om du ser att du sänder varje gång du flåsar eller tar ett glas av valfri dryck, välj lägre tröskelvärde för sändning, eller flytta mikrofonen lite längre bort

Undvika dubbelsändning med SRS

De knappar du har satt som sändningsknappar i SRS bör du även sätta som tryck för tyst på discord för att undvika dubbelsändning som vi säger. Det som händer är att du sätter dessa som "tryck för tyst" eller om du har engelsk meny "Push to mute" .

Svensk Discord

Tryck på kugghjulet nere till vänster i discord, välj Kortkommando, lägg till kortkommando och i vänstra rutan "tryck för tyst" och i högra rutan den knapp du har valt som sändknapp på SRS, gör om detta för alla radiotyper du satt knappar för.

Engelsk Discord

Tryck på kugghjulet nere till vänster, välj keybinds, add a keybind, sedan "Push-to-mute" i vänstra sidan och i högra sidan din sändknapp du använder i SRS, gör om detta för alla radiotyper du satt knappar för.


OBS! Discord gör inte skillnad på spelenheter, så om du använder en knapp på t.ex. gasreglaget för radio och Push-to-mute så kommer Discord även att muta om knappen med samma ID på t.ex. joysticken trycks in.